Helg

Innan jag for till jobbet igår så grillade vi hela familjen. Samuel och Elias kompis Hugo åt middag hos oss och tittade på AIK-Rögle.
Isac var iväg på kalas efter middag hos en klasskamrat.
 
Idag har Isac ännu en träningsmatch och denna gång borta mot Sollentuna. Det är många killar i laget som vill spela så de har delat upp dem i två grupper. Ena gruppen har match idag och den andra på söndag. Jag hoppas de vinner. Jag kan inte åka med då jag måste sova. Får följa med på nästa match.
 
I torsdags var jag med Wilmer till skolsköterskan för en kontroll. Han vägdes, mättes, kollade synen och hörseln. Hon ställde även ett gäng frågor till honom. Sköterskan var tvungen att mäta Wilmer två gånger eftersom hon trodde hon mätt fel. Han är 1,32 och det är vad en normallång 9-åring är. Wilmer är bara 7. Han kommer likt Samuel att bli strax över 1,90 när han vuxit klart.
Synen var toppen och hörseln var bra på ena örat. På höger öra så hörde han inte den näst ljusaste tonen. Han ska tillbaka om en månad för att göra samma koll igen och kvarstår det då ska han in till en öronläkare.
Jag bad även sköterskan att kolla Isacs syn då han ofta har ont i huvudet och gnuggar sig i ögonen när han läser. Han kom gladeligen hem och sa att han behöver läsglasögon. Så nu ska även han få en tid hos optikern.
 
Häromdagen så vräkte snön ner och det såg ut såhär utanför vårat hus.
 
På återseende mina vänner ♥
Vinter - Vår - Wilmer - fotboll

Några ord i natten..

Igår när jag vaknade så var det fullt med snö ute och det var inte det jag ville se. Vill ha vår nu. Eftersom jag jobbar inatt så kunde jag krypa ner i sängen och sova några timmar till :) Gick inte upp förrän runt lunch. Som tur är så ligger inte snön kvar speciellt länge.
 
Wilmer hade fotbollsträning som vanligt igår och medan killarna tränade så hade vi föräldrar ett möte. Det behövdes fler föräldrar som ställer upp som tränare och som tog hand om det administrativa. Det administrativa var det någon som nappade på medan att ställa upp som tränare var det inte många som nappade på. Själv vill jag inte vara tränare. Jag är ingen fotbollsmorsa jag inte. Jag tycker det vore skönt om killarna spelade i ett större lag där det finns tränare osv. Men det kanske blir bra till slut.
Wilmer var glad efter träningen, han hade gjort hattrick :) Våran duktiga kille.
 
När vi kom hem så satte vi oss allihopa och tittade på hockey, AIK-DIF. Jag såg bara första perioden innan jag var tvungen att åka till jobbet. Lika bra det eftersom att DIF förlorade. Men de andra där hemma blev glada förstås. De kommer igen, det var ju bara match ett. Det är ju ett antal matcher kvar.
 
Imorgon får vi hem våra fönster och nästa vecka blir de monterade. Det ska bli så skönt med nya vita fönster istället för de bruna fula vi har nu som dessutom är från 70-talet. Snart kan vi ha blommor i föntren igen eftersom vi nu får persienner.
Det kommer bli ännu bättre när våran nya soffa kommer som vi har beställt. Vecka 17 ska den komma. Det blev en stor soffa från mio och snart kan vi alla i familjen sitta tillsammans utan att trängas :)
 
Jag hoppas hinna med ett pass på gymmet senare idag. Svårt att få in träningspassen när jag jobbar. Vet aldrig hur länge jag sover och när jag vaknar ska barn hämtas. Imorgon är det även information i Hagnäs eftersom Isac ska börja där i höst och Elias har träning. Alltid fullt upp. Men jag tycker det är bra att killarna rör på sig flera dagar i veckan.
Isac hade träningsmatch i söndags mot Bro och den matchen slutade 3-3. Nästa söndag är det dags igen för en träningsmatch och då mot Håbro ute.
 
På återseende imorgon ♥
 
 
Djurgårdens IF - fotboll

Min duktiga sjuåring

Så var det söndag igen och med den aktiviteter för killarna. Isac har en träningsmatch idag igen. Denna  gång mot Bro. Förra veckan spelade de mot Ursvik och vann med 6-1. Hoppas på vinst även denna vecka. Dan åker med honom medan jag kör Samuel till dansen. Medan Samuel och Affe dansar så passar jag och Anneli på att köra ett step pass på friskis och svettis i Jakan. Sista passet denna vecka.
 
I helgen har jag haft bara Samuel och Wilmer hemma. De har varit ute och spelat innebandy med kompisar och spelat tv-spel. Wilmer tycker även om att spela sällskapsspel så det har vi också gjort :)
Annars har det blivit mycket städ och tvätt.
Har fortfarande en jobbig huvudvärk. Vet inte vad det beror på, men den verkar inte vilja ge mig sig.
 
Igår var det en efterlängtad premiär på teven för killarna. Som de har väntat och äntligen var det så dags för Gladiatorerna igen. Wilmer som höll på att somna redan vid 18 såg faktiskt klart hela avsnittet. Han hejade såklart på alla gladiatorerna.
Lite kladdkaka fick vi till det :)
 
Samtal hade jag i fredags med Wilmer och hans lärare. Det var mycket positiva saker hon framförde. Han hade alla rätt på mattetestet och 30 rätt av 35 på språkdelen. Han har mycket ord i sitt ordförråd och när han berättar om saker så berättar han mycket, ingående och använder sig av olika ord hela tiden. Bra gjort för en sjuåring :)
Stolta är vi såklart :)
Finaste sjuåringen ♥
 
Ska väl ta tag i lite mer tvätt innan det är dags att fixa lunch till killarna.
Kram ♥
 
Wilmer - fotboll - träning