Övernattning på Karolinska

Nu är det på tiden att jag uppdaterar igen. Har varit lite mycket den sista tiden. 
Hela förra veckan hade jag ont i magen och i onsdags åkte jag till vårdcentralen för att kolla upp det. Fick lämna prov, vilket inte gick så bra. Blev stucken några gånger men det kom inget blod..som vanligt. Slutade med att de stack mig i fingret och fick droppa ut blod. 
Snabbsänkan var för hög.
Läkaren sa åt mig att åka hem för att komma tillbaka på torsdagen. Hämtade ut medicin mot kramp i magen. Tog de tabletterna under kvällen men de hjälpte inget alls.
 
På torsdagen när jag vaknade hade jag lika ont som dagen innan och läkaren ville att jag skulle ta nya prover. Snabbsänkan var denna dag ännu högre och jag blev inskickad till akuten på karolinska.
Dan skjutsade in mig till akuten när han kom hem och jag fick komma in till deras första rum nästan på direkten. Den första sjuksköterskan jag träffade var så uselt dålig så hon höll på att få en rak höger av mig. Sa till henne att jag inte ville bli stucken i handen då jag tycker det gör så himla ont och de flesta lyckas bättre i armen. 
Men hon tag min hand och slog på den två gånger och högg in nålen på sidan av handleden och det gjorde så sjukt jävla ont!!
 
Fick dropp hela tiden.
 
 
När nålen skulle sättas fick jag som tur var en annan sköterska och han var så himla bra. Han tittade, klämde och kände en lång stund innan han fick in nålen i armen på första försöket.
Strax efter det fick jag komma in i en annan sal i väntan på besked om inläggning eller hemfärd. Tog inte alltför stund innan jag fick plats på ava 2. 
Personalen var helt underbar där och de lyssnade på vad jag hade att säga. Jag gjorde en skiktröntgen som visade en 3 cm stor cysta på höger äggstock. Men enligt gynläkaren såg man inget. 
Kirurgen gick mer på det de såg på röntgen. Ingen operation i dagsläget. Blev kvar på sjukhuset i två nätter.
 
När jag fick åka hem fick jag med mig oxynorm som jag inte tycker är så himla bra. Det som hjälpte bäst var när jag fick morfin intravenöst. Trots att smärtan kom tillbaka rätt snabbt. Men det hjälpte i alla fall för stunden. 
På onsdag skah jag träffa en gynläkare igen för att ta en till titt för att se att allt ser bra ut. 
 
Jag har fortfarande ont men jag hoppas det ger med sig under veckan. Har ingen större lust att åka in igen.
 
Kram♥
Karolinska sjukhuset